Nieuws

Progressieve beweging

Progressief Woerden wil ook, en vooral, buiten het stadhuis zichtbaar en actief zijn. Daarom houdt PW 1 x per maand een bijeenkomst op een andere plek, ergens buiten het stadhuis. Ze gaan op bezoek bij maatschappelijke organisaties en initiatieven om kennis te maken en inspiratie op te doen. Daar nodigen ze ook graag iedereen bij uit die mee wil denken en doen.

Lees verder

Gehele oppositie Woerden tegen begroting nieuw college.

De voltallig oppositie maakt zich grote zorgen over de eerste begroting van het nieuwe college van CDA, LijstvanderDoes, ChristenUnie SGP en D66. Door de forse investeringen van het college lopen de schulden van de gemeente flink op en dat is niet goed voor de financiële positie van de gemeente. Dat die positie verbeterd moet worden werd afgelopen maart aangetoond door een onderzoek van adviesbureau Berenschot.

Lees verder

Zorgen om veiligheid en gezondheid voormalig Den Oudsten terrein

De fractie van Progressief Woerden maakt zich zorgen om de veiligheid en de gezondheid van de nieuw te bouwen wijk op het Den Oudstenterrein. Er is kritiek van de Veligheidsregio Utrecht op onder andere de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Ook zijn er signalen van omwonenden over ransuilen en vleermuizen die in de knel zouden kunnen komen en zorg over onnodige bomenkap.

Lees verder

Petitie Kinderpardongemeente Woerden

Ruim 400 kinderen dreigen Nederland uitgezet te worden terwijl zij hier geworteld zijn. Het zijn onze buren, onze klasgenoten, onze collega’s, onze teamgenoten en onze vrienden. Ze horen bij ons. Hoe Nederlands zij zich in hun hoofd of hart ook voelen, op papier zijn ze het nog niet.

Lees verder

Pagina's