Nieuws

Campagne gemeenteraadsverkiezingen

Op alle zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur zijn wij herkenbaar aanwezig in heel Woerden om onze tien speerpunten voor de verkiezingen te presenteren. Wil je meedoen? Je bent meer dan welkom!

Lees verder

Toch meer groen in de Molenwijk in Harmelen

Met het ophogen van de wijk zijn er ruim 40 bomen gekapt en zouden er slechts 10 terugkomen. “Dat was voor ons onacceptabel”, zegt Marguerite Boersma, kandidaat-raadslid voor Progressief Woerden. Zij kaartte het probleem aan bij het college. De wethouder gaat nu samen met de inwoners werken aan een nieuw groenplan voor de Molenwijk.

Lees verder

Circulair en duurzaam ondernemen moet interessanter worden

In het dagelijks leven werkt Jelmer Vierstra voor stichting Natuur & Milieu. Samen met bedrijven, vakbonden en overheden werkte hij aan de uitwerking van het grondstoffenakkoord. Daarin worden afspraken gemaakt om circulair en duurzaam ondernemen commercieel interessanter te maken voor bedrijven. Zodat onze economie uit zichzelf groener wordt.

Lees verder

Succesvolle Primeur Mensenbieb Woerden

Met ruim 40 interessante, leuk en leerzame ontmoetingen is de Woerdense primeur van de Mensenbieb een succes. Tien levende boeken met zeer diverse thema's waren te leen voor Woerdense bibliotheekbezoekers afgelopen zaterdagmiddag. Leen eens een mens, een mens met een bijzonder verhaal, wat je anders niet zo snel zou horen. Over blind zijn, of dakloos, over Marokkaanse jongere zijn in Woerden, of een transgender.

Lees verder

Kandidaten Progressief Woerden bekend

In de ledenvergadering van Progressief Woerden is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Marieke van Noort is voor de tweede keer gekozen tot lijsttrekker: “Ik ben supertrots op dit team waarmee we de verkiezingen ingaan. Onze ideeën zijn positief, eerlijk en natuurlijk progressief. Op thema’s als duurzaamheid en sociaal beleid gaan wij echt het verschil maken!”

Lees verder

Oproep: Haal de Mensenbieb naar Woerden

Progressief Woerden wilt dit najaar een heel bijzondere activiteit naar Woerden te halen: de mensenbieb. Dit is de Nederlandse variant op De Human Library, inmiddels zowel in de hele wereld als nu ook in Nederland een steeds bekender concept. Want in Woerden zijn heel bijzondere mensen met bijzondere verhalen. Door verhalen te delen en van elkaar te leren we bijdragen aan een sociale en duurzame samenleving. Maar dat lukt alleen met hulp. 

Lees verder