Nieuws

Succesvolle Primeur Mensenbieb Woerden

Met ruim 40 interessante, leuk en leerzame ontmoetingen is de Woerdense primeur van de Mensenbieb een succes. Tien levende boeken met zeer diverse thema's waren te leen voor Woerdense bibliotheekbezoekers afgelopen zaterdagmiddag. Leen eens een mens, een mens met een bijzonder verhaal, wat je anders niet zo snel zou horen. Over blind zijn, of dakloos, over Marokkaanse jongere zijn in Woerden, of een transgender.

Lees verder

Kandidaten Progressief Woerden bekend

In de ledenvergadering van Progressief Woerden is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Marieke van Noort is voor de tweede keer gekozen tot lijsttrekker: “Ik ben supertrots op dit team waarmee we de verkiezingen ingaan. Onze ideeën zijn positief, eerlijk en natuurlijk progressief. Op thema’s als duurzaamheid en sociaal beleid gaan wij echt het verschil maken!”

Lees verder

Oproep: Haal de Mensenbieb naar Woerden

Progressief Woerden wilt dit najaar een heel bijzondere activiteit naar Woerden te halen: de mensenbieb. Dit is de Nederlandse variant op De Human Library, inmiddels zowel in de hele wereld als nu ook in Nederland een steeds bekender concept. Want in Woerden zijn heel bijzondere mensen met bijzondere verhalen. Door verhalen te delen en van elkaar te leren we bijdragen aan een sociale en duurzame samenleving. Maar dat lukt alleen met hulp. 

Lees verder

Provincie zegt NEE tegen gaswinning bij Woerden

In de Statenvergadering van 3 juli hebben de Provinciale Staten een niet mis te verstaan signaal afgegeven tegen de plannen voor gaswinning in Woerden. In een mede door GroenLinks ingediende motie noemen de Staten de voorgenomen gaswinning zeer onwenselijk. Ook roepen ze het college op om samen met omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland bij de minister te pleiten tegen iedere vorm van gaswinning onder bewoond gebied en om geen vergunning af te geven voor gaswinning bij Woerden.

Lees verder

Groot succes met Down to Earth

Een overvolle zaal op 29 juni in het Klooster. Alleen met social media en twee persberichten wist Progressief Woerden 180 mensen te lokken naar de film Down to Earth.
De film gaat over een jong gezin dat over de hele wereld op zoek gaat naar zogeheten 'wishdomkeepers'. Veertien bijzondere mensen, wijze mannen en vrouwen zijn aan het woord over hoe we goed kunnen zorgen voor de aarde en voor elkaar. We zijn vergeten wat we weten, we zijn de tijd kwijt. En wat vooral enorm naar voren kwam is het belang om te zorgen voor de toekomst
"WE DIDN’T INHERIT THE EARTH FROM OUR PARENTS,
WE BORROW IT FROM OUR CHILDREN"
CHIEF SEATTLE

Lees verder

Woerden kantelt het armoedebeleid naar maatwerk!

Mensen met geldzorgen worden nu nog geholpen met declaratieregelingen, maar vaak is er veel meer aan de hand. Daarom gaat de gemeente nu niet alleen financieel ondersteunen, maar wordt er ook coaching geboden. Met de mensen die hulp vragen wordt samen besproken wat er moet en kan worden gedaan om uit de armoede te komen en te blijven. En er komt een maatwerkfonds in de plaats van de declaratieregelingen. Wethouder Koster is trots op de kanteling van het beleid en Progressief Woerden vind dat terecht.

Lees verder