Op 17 maart mogen we weer naar de stembus in verband met de landelijke verkiezingen! Weet u al op welke partij en politicus u gaat stemmen? Welke thema’s zijn voor u belangrijk waar de komende jaren aandacht aan moet worden gegeven?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen, hebben de besturen van de Woerdense politieke partijen Progressief Woerden, VVD,CDA en D66 de handen ineengeslagen en een regionale politieke debatavond georganiseerd! Voor deze debatavond hebben we kandidaat Tweede Kamerleden uit onze eigen regio uitgenodigd van 5 verschillende landelijke partijen. In het debat wordt ook de verbinding gelegd tussen landelijke en regionale vraagstukken.

De volgende kandidaat-Tweede Kamerleden zullen met elkaar in debat gaan over een aantal relevante thema’s:

- Loes Ypma (PvdA)

- Laura Bromet (GroenLinks)

- Derk Boswijk (CDA)

Zohair el Yassini (VVD)

- Constance Tiemens (D66)

Het debat gaat over de volgende thema’s aan de hand van prikkelende vragen en stellingen over de toekomst na corona, over wonen, zorg en duurzaamheid en over democratie.

Wat leren we van de crisis, hoe lossen we de woningnood op in onze eigen regio, wat willen we met de (jeugd)zorg en de rol van gemeentes, hoe maken we Nederland en Woerden duurzamer en hoe zogen we dat iedereen mee wil doen en zich betrokken voelt bij de samenleving. Wat is daarin de taak en de rol van politici.

 

Vanwege de Corona-maatregelen zal deze debatavond online plaatsvinden. U kunt zich hiervoor aanmelden via: bijeenkomsten@progressiefwoerden.nl

De directe link naar de online debatavond middels Zoom is https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUlcO6vrDkoG9LpN8yBVDvYTjf16jk6ErKW