Succesvolle campagne

Met steeds meer enthousiastelingen deed GroenLinks Woerden mee aan het GroenLinkse campagneoffensief. En het resultaat mag er zijn. Ook in Woerden een verviervoudiging van het aantal GroenLinks stemmen. En een heleboel nieuwe leden.

GroenLinks Woerden is lokaal natuurlijk vooral actief in Progressief Woerden. We zijn stevig vertegenwoordigd in het bestuur en altijd zichtbaar aanwezig op alle activiteiten. Maar in de landelijke verkiezingstijd gaat het GroenLinkse hart harder kloppen. Vooral deze verkiezing met de enorme inzet van het landelijk om een gigacampagne te voeren heeft ook in Woerden goed gewerkt. 

We hebben ervoor gekozen om niet heel lang van te voren al actief te worden maar vooral op het einde te knallen met een mediaoffensief en aantal flyeracties. In de week voor de verkiezingen hing Jesse aan de lantaarnalen door heel Woerden en we hadden een paginagrote advertentie in de Woerdense Courant. We stonden twee zaterdagen op de markt en de laatste dagen deden we mee aan het grootste GroenLinks stations-flyeroffensief ooit. Op maandag en dinsdag stonden we er, met steeds meer GroenLinksers. In onze Groene jasjes om mee te helpen te zorgen dat iedere treinreiziger in heel Nederland GroenLinks tegenkwam. 

En toen was het spannend. Zou het lukken om inderdaad de ambitie waar te maken en enorm te groeien? En ja: daar mogen we supertrots op zijn. Ook in Woerden haalden we een uniek groot aantal stemmen binnen. 7,8% ten opzichte van 2% de vorige keer. 

En we hebben er ook een flink aantal nieuwe leden bij. Fantastisch.